دستگاه پرکن مایعات در انواع مختلف
نوشته شده توسط : ماشین سازی چمران

دستگاه پرکن مایعات در انواع مختلف

انواع دستگاه پرکن مایعات

یکی از مهمترین دستگاه های صنعتی که بسیار کاربردی است دستگاه پرکن مواد است.اگرچه اکثر مردم می دانند که دستگاه پرکن مایعات در انواع غلیظ و رقیق چگونه کار می کند. در این متن درباره نحوه کارکرد دستگاه پرکن مایعات، مطالب مختصر و مفیدی ارائه می کنیم. انواع مختلفی از مایعات با خواص بسیار متفاوت وجود دارد.

به طور کلی پر کردن یک بطری نوشیدنی آبمیوه با پر کردن تیوپ خمیردندان متفاوت است زیرا ظروف کوچکی که برای لوازم آرایشی و دارویی استفاده می‌شوند، نسبت به درام‌های بزرگی که برای مواد شیمیایی استفاده می‌شوند، به فناوری پر کردن متفاوتی نیاز دارند.

انواع دستگاه پرکن مایعات

مهمترین تمایز بین دستگاه های پرکن، سطح اتوماسیون مورد نیاز است، زیرا یک کارخانه بزرگ محصولات تولید انبوه به فناوری پیچیده تری نسبت به مشاغل خانگی نیاز دارد.

دستگاه های پرکن مایعات اتوماتیک نیاز به دخالت کمی دارند و بطری ها را قبل از ارسال به مرحله بعدی تولید پر می کنند. کاربران می توانند دستگاه را برای سرعت ها، حجم ها و نوع ظرف مختلف تنظیم کنند. ماشین های نیمه اتوماتیک نیاز به مداخله انسانی دارند، مانند جابجایی ظروف در داخل و خارج از منطقه پر کردن دستگاه های نیمه اتوماتیک، انسان را ملزم می‌کنند که ظروف را قرار دهند و قبل از برداشتن ظرف پر شده، پرکننده را با یک دسته کار کنند. آنها به هیچ منبع برقی نیاز ندارند و به ویژه به عنوان دستگاه های پرکن  رومیزی برای مشاغل کوچک مفید هستند.

دستگاه پرکن خطی / روتاری چیست؟

تمایز دیگر این است که دستگاه های پرکن خطی هستند یا دوار. دستگاه های پرکن خطی مقرون به صرفه هستند و ظروفی را که در امتداد یک نوار نقاله به ترتیب عبور می کنند پر می کنند. آنها انعطاف پذیر هستند و به راحتی قابل ارتقا هستند و برای محصولات و ظروف مختلف مفید هستند. ماشین‌های چرخشی سریع‌تر هستند و می‌توانند از فناوری تمیز کردن و درب بطری استفاده کنند، اما برای محصولات و ظروف خاص گران‌تر و تخصصی‌تر هستند.

طرزکار دستگاه پرکن

نوع دقیق دستگاه پرکن هرچه باشد، از همان اصول کلی پیروی می کنند. برای سیستم های اتوماتیک، کانتینرها از طریق نوار نقاله از داخل دستگاه عبور می کنند و دستگاه قبل از اینکه به مرحله بعدی برود آنها را پر می کند. با این حال، تکنولوژی پر کردن دقیق مورد استفاده، بسته به خواص مایع، نوع ظرف و دقت پر کردن مورد نظر متفاوت است.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ

انواع دستگاه پرکن

اصل پر کردن، ریختن مقدار مناسب مایع در ظرف است، اما پیچیده ترین بخش فرآیند نیز می باشد. این مرحله بیش از هر مرحله دیگری نوع ماشین مورد نیاز یک کسب و کار را مشخص می کند.

مایعات در اشکال مختلفی وجود دارند که نوع فرآیند پر کردن مورد نیاز را مشخص می کند. برخی از مایعات شفاف و بدون جریان هستند، در حالی که برخی دیگر می توانند بسیار چسبناک یا کف آلود باشند یا حاوی ذرات معلق باشند. نوع مایع و ظرف نیز تعیین کننده روش بهینه برای اندازه گیری و حصول اطمینان از اینکه دستگاه ظروف را با مقدار مناسب مایع پر می کند.

دستگاه پرکن سرریز

دستگاه پرکن سرریز روی پر کردن بطری‌ها تا سطح صحیح تمرکز می‌کند، حتی اگر این فرآیند تغییرات جزئی در حجم ایجاد کند. این محصول به ویژه در ظروف شفاف محبوبیت دارد و باعث می شود محصول یکدست و از نظر بصری برای مشتریان جذاب به نظر برسد. این سیستم ظرف را تا زمانی که سرریز شود پر می کند و محصول اضافی برای جلوگیری از هدر رفتن به مخزن ذخیره می شود.

 

دستگاه پرکن پیستونی

دستگاه های پرکن پیستونی بهترین گزینه برای مایعات و خمیرهای غلیظ هستند و شامل یک سیستم دریچه ای هستند که از سیستم ضربه و تخلیه استفاده می کند. پیستون محصول را از یک درام بیرون می کشد و آن را به ظرف تزریق می کند. این سیستم های حجمی بسیار دقیق هستند، می توانند طیف وسیعی از مایعات را مدیریت کنند و برای ماشین های نیمه اتوماتیک رایج هستند. آنها همچنین با سرهای پرکننده اضافی به راحتی قابل ارتقا هستند.

 

پرکننده های فشار پایین به بالا/ایزوباریک

ماشین های پایین به بالا قبل از تخلیه مایع تا سطح پر شدن مورد نظر، نازل را از طریق دهانه ظرف می ریزند تا زمانی که به پایین برسد. این باعث می شود این روش به ویژه برای کف کردن مایعات مفید باشد. پرکننده ایزوباریک که به ویژه برای محصولات گازدار استفاده می شود، از یک دیفیوزر برای پخش مایع در اطراف دیواره های ظرف و جلوگیری از از دست رفتن کربنات استفاده می کند. CO2 تحت فشار فشار ثابت را در بطری حفظ می کند و نازل گاز اضافی را هنگام پر شدن بطری تخلیه می کند.

 

دستگاه پرکن پمپی

دستگاه پرکن پمپی که برای مایعات غلیظ محبوب هستند، شامل پمپی هستند که مایع را از یک درام بیرون می کشد و آن را به ظرف تزریق می کند. پرکننده های پمپ معمولاً حجم پر شدن را با شمارش تعداد دور چرخ دنده از طریق فرآیندی به نام زمان بندی پالس تعیین می کنند. سیستم‌های دیگر عبارتند از پر کردن مبتنی بر زمان، که محصول را برای مدت زمان از پیش تعیین شده پمپ می‌کند، اگرچه این دقت کمتر از زمان‌بندی پالس است.

سیستم‌های پرکننده پمپ حجم‌های دقیق‌تری نسبت به پیستون‌ها ارائه می‌کنند، اما سریع هستند، که باعث می‌شود برای ظروف بزرگ که دقت آن‌ها اهمیت کمتری دارد، مفید باشند. انواع دیگر پمپ ها از لوب ها یا عملکرد پریستالتیک از طریق فشار دادن لوله های لاستیکی برای کنترل جریان محصول استفاده می کنند.

ماشین‌های کنترل وزن شامل یک پلتفرم هستند که وزن مایع را هنگام پر کردن ظرف کنترل می‌کند و به ویژه برای ظروف بزرگ مفید است.

درباره سایر دستگاه های پرکن

البته به خصوص برای خطوط اتوماتیک، ماشین های دیگر نقش مهمی در فرآیند تولید دارند. نوار نقاله ها سیستم های مختلف را به هم متصل می کنند و در طیف وسیعی از اندازه ها، طرح ها و مواد مختلف موجود هستند. آنها اطمینان می دهند که بطری ها از فرآیندی به فرآیند دیگر با فرکانس منظم حرکت می کنند و باید قابل اعتماد و سازگار باشند.

در شروع فرآیند، اپراتورها می‌توانند ظروف را روی یک میز درهم ریخته قرار دهند، که آنها را در فواصل زمانی معین وارد دستگاه می‌کند، در حالی که سایر ماشین‌ها از توزیع‌کننده‌های ظروف کاملاً خودکار استفاده می‌کنند.

برخی از سیستم ها ظروف را قبل از وارد کردن آنها به داخل دستگاه می شویند تا گرد و غبار و آلاینده ها را از بین ببرند، در حالی که برخی دیگر بطری ها را با پراکسید هیدروژن یا مواد مشابه از قبل استریل می کنند تا از فاسد شدن مواد غذایی در اثر آلودگی میکروبی جلوگیری کنند.

هنگامی که دستگاه پرکن ظروف را پر کردند، نقاله‌ها آن‌ها را برای آب‌بندی/دربندی و برچسب‌گذاری به خط تولید می‌برند، یا آنها را روی یک میز جمع‌آوری می‌کنند تا توسط ماشین یا انسان جابجا شوند.

ماشین‌های دربندی بخش بعدی فرآیند اکثر ظروف هستند، اگرچه برخی از دستگاه پرکن مایعات، دربندی را به عنوان بخشی از فرآیند انجام می‌دهند. پس از این، سیستم ها برچسب ها را به ظروف اضافه می کنند، در حالی که سایرین آنها را بسته بندی می کنند یا آنها را در کارتن های آماده برای دستگاه بسته بندی قرار می دهند.

 

نمونه هایی از دستگاه های پرکن مایعات

برای برجسته کردن نحوه عملکرد ماشین های پرکننده مایع، دو نوع مختلف نشان می دهد که چگونه این ماشین ها می توانند به خطوط تولید کمک کنند. یک دستگاه، دستگاه پرکن مایع دو سیلندر ، تمام اتوماتیک است و شامل یک سیستم پرکن شیر دوار با تنظیم حجم می باشد. این دستگاه می تواند اکثر مایعات را تنها با تغییرات جزئی در پیکربندی اداره کند و دارای یک دستگاه ایمنی برای اطمینان از پر نشدن بطری است.

برای کاربردهای کوچک و اجرای محصول، یک دستگاه پرکننده مایع ممتاز است که برای پر کردن مایعات، خمیرها و کرم ها طراحی شده است. این دستگاه در حالت نیمه اتوماتیک کار می کند و می تواند با ظرفیت مناسب برای نیازهای مشاغل کوچک حیاط خلوت تا عملیات تجاری بزرگتر کار کند.

نتیجه

به طور کلی، دستگاه های پرکننده مایع زیادی برای طیف وسیعی از انواع مایعات و اندازه ها و شکل های ظروف موجود است. ماشین مناسب با سایر فرآیندها مانند دربندی و بسته بندی ادغام می شود و تعداد واحدهای مورد نیاز یک کسب و کار در ساعت را برای بهبود بهره وری پر می کند.





:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 29 تير 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: